Vad är Uppgifter till för?

I verktyget Uppgifter kan lärare skapa, publicera, samla in och betygsätta digitala uppgifter. Dessa uppgifter kan begränsas i tid, så att ett sista inlämningsdatum finns för varje uppgift.

Tips på användning

Verktyget fungerar bra till både examinationer och mindre uppgifter under en kurs. I Uppgifter finns olika möjligheter för betygsättning i olika skalor. Uppgifter kan kopplas till verktyget Resultat, vilket innebär att studenternas betyg och resultat samlas där efter rättning.

Läraren kan även lämna igen en uppgift till studenten för korrigering och återinlämning. Läraren kan vid ett och samma tillfälle ladda ned alla inlämningar till en uppgift till sin egen dator. När läraren publicerar betyg på en uppgift, kan studenterna även ta del av lärarens kommentarer.

Länkar till användarguider om hur man skapar och betygsätter en uppgift:

Länkar till användarguider för studenter

Tänk på det här

  • Uppgifter är normalt privata; studenters inlämningar är inte synliga för andra deltagare på sajten, men som lärare kan du välja att aktivera ‘Kollegial bedömning.
  • Om du vill att studenter skall kunna lämna in sina uppgifter efter deadline måste detta ställas in i verktyget. Sena inlämningar kommer tydligt att markeras som sena, men hanteras för övrigt precis som övriga inlämningar.
  • Som lärare kan du lämna in åt en student, som den exempelvis har mejlat in uppgiften (så att den kan bedömas, dokumenteras och få feedback på samma sätt som de andra studenterna)
  • Som lärare kan du tillåta återinlämningar, om någon av studenterna får kompletteringar på sin inlämning.
Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell Licens.
Tumnagel video

Ladda ner kortfattade användarguider rörande verktyget

Användarguider för verktyget.pdf

Rekommendationer

Relaterade verktyg

Intressanta länkar

Google Apps (gapps) har fler intressanta add on’s som man kan använda att bedöma och rätta uppgifter med om man använder google docs med sina studenter.

Kontakt

Kontakta oss om du har frågor eller förslag på nya användarguider, genom att fylla i formuläret.