Etikett

En etikett gör det möjligt att infoga bilder och text bland länkarna till aktiviteter på kurssidan. Den fungerar även som en platshållare på en din Moodle kurssida. Den kan användas för att lägga till text, bilder eller multimedia  mellan andra resurser. Det är en mycket mångsidig resurs och kan bidra till att förbättra utseendet på en kurs om de använda den eftertänksamt. Bilden (nedan) exemplifiera flera etikett tillsammans med lärobjekt (resurser och aktiviteter)

Varför ska jag använda Etikett?

En etikett hjälper läraren att tydligen visar studenter hur olika lärobjekt är organiserad. Den kan även användas för att göra din kurs mera ‘luftig’ samt mera grafisk vänlig. De gula pilarna i bilden illustrera olika sätt som etikett kan användas.

Hur skapar jag en etikett?

  1. Klicka på Aktivera redigering längst upp till höger.
  2. Välj den sektion du vill ha din etikett, klicka på Lägg till en resurs eller aktivitet, skrolla nedan och välj Etikett
  3. Lägg till en ny etikett sida, skriv din text, samt formattera den som du önskar. Använd gärna en annan färg och kanske en annan storlek. Tillsammans med text (eller istället för text) kan du lägga till en bild också. Klick nu på Spara och återgå till kurs. Din etikett hittar du längst ned i sektionen
  4. Nu när din etikett är skapade kan du, om du önskar: (i) flytta din etikett uppåt eller nedåt till den position du önskar, och (ii) flytta din etikett höger eller vänster med inom sektionen.
Creative Commons-licens Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell Licens.
Tumnagel video

Ladda ner kortfattad användarguide

användarguide.pdf

Rekommendationer

Relaterade användarguider

Intressanta länkar

Kontakt

Kontakta oss om du har frågor eller förslag på nya användarguider, genom att fylla i formuläret.