Mapp

Med mapp-modulen kan läraren visa ett antal relaterade filer i en enda mapp, vilket minskar scrollandet och långa listor på kurssidan. En packat mapp kan laddas upp och packas upp för visning. En tom mapp kan skapas och enskilda filer kan laddas upp i den. Studenter kan sedan komma åt mappen och ladda ner filer från den. Beroende på dina behov och kursdesign kan en mapp vara effektivare än att använda flera enskilda fillänkar.

En mapp kan t.ex. användas

  • För en serie av filer inom ett ämne ( till exempel en uppsättning av åhörarkopior i pdf-format eller en samling av bildfiler för användning i studentprojekt)
  • För atttillhandahålla en gemensam uppladdningsutrymme för lärare på kurssidan (håller mappen dold så att endast lärare kan se det)
  • För atttillhandahålla en gemensam uppladdningsutrymme för studenterna på kurssidan (kom ihåg att ge studenterna redigeringsbehörighet till den specifika mappen)

Du kan ladda upp en mapp till din Moodle-kurs genom att antingen dra den direkt till din kurssida eller genom att ladda upp den med hjälp av Lägg till en aktivitets- eller resursdialogruta.

Hur skapar man en mapp som innehåller flera filar?

1. Komprimera din mapp med filar på din dator så att det blir en zip-fil

2. Navigera till den sektion du vill ha mappen

3. Dra zip filen till sektionen du vill ha den

4. Packa upp filerna och skapa en mapp

 

5. Navigera till kursidan nu och klicka på din mapp. Nu ser du dina filar. Här kan du ladda ned samtliga eller titta på individuella filar.

 

Ibland blir det fel och du behöver radera eller lägga till en fil i din mapp på Moodle. Vad gör du då?

6. Navigera till din mapp, och klicka på Redigera

7. Klicka på mappen, och välj den fil du vill radera.

8. I rutan som öppnas klicka på ta bort.

9. Vill du lägga till en fil i din redan befintlig mapp? Hitta i så fall filen i din dator och dra den till mappen i moodle.

Creative Commons-licens Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell Licens.
Tumnagel video

Ladda ner kortfattad användarguide

användarguide.pdf

Rekommendationer

Relaterade användarguider

Intressanta länkar

Kontakt

Kontakta oss om du har frågor eller förslag på nya användarguider, genom att fylla i formuläret.