Handledning

Handledning kan både ske i direkta möte och över distans, vanligast är att den sker synkront. Handledningar är i många fall ett möte mellan handledare och en eller ett fåtal studenter.

Om du vill ge handledning online kan Adobe Connect vara ett verktyg för detta, där studenten kan ladda upp filer, dela skärm och ni kan delta med både ljud och bild.

Ett alternativ är Skype för företag, där du som lärare kan bjuda in studenter till ett online-möte, studenten kan delta via pluggin in i webbläsare. Ni kan i Skype för företag delta med ljud och bild, samt kan dela skärm.

I en del fall vill handledarna ge skriftlig handledning till studenterna, vilket kan göras på många sätt. En vanlig metod är att studenten lämnar in via Uppgifter (exempelvis namngiven som handledning 1) eller via Forum.

En alternativ lösning för asynkron handledning, eller feedback är Office 365 . Där kan studenten dela ett dokument med dig som handledare och du kan skriva och kommentera i dokumentet.

Länkar till tänkbara system

Creative Commons-licens Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell Licens.
Tumnagel video

Rekommendationer

Relaterade användarguider

Intressanta länkar

Kontakt

Kontakta oss om du har frågor eller förslag på nya användarguider, genom att fylla i formuläret.